Τελευταίες Ειδήσεις

Σε αγωνιστική ετοιμότητα το Ελάφι-Για υλοτόμηση στο διακατεχόμενο δάσος


 Αποφασισμένοι όπως πάντα να αποτρέψουν κάθε ενδεχόμενο υλοτόμησης του διακατεχόμενου δάσους του χωριού τους είναι οι κάτοικοι του Ελαφίου Καλαμπάκας μετά τις τελευταίες πληροφορίες ότι ήδη έχει εκδοθεί διαχειριστική κατόπιν σχετικού αιτήματος των φερόμενων ως ιδιοκτητών.
Αυτό αναφέρουν ασφαλείς μας πληροφορίες βάσει των οποίων μετά από αρκετά χρόνια ηρεμίας στο πολύπαθο χωριό η πληροφορία που ήρθε ανέφερε πως έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία από πλευράς κάποιων για υλοτόμηση του ¼ του διακατεχόμενου δάσους για την έκδοση διαχειριστικής μελέτης.
Βέβαια οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από πλευράς των αρμοδίων υπηρεσιών δεν έχει δοθεί το πράσινο φως για την εγκατάσταση των συνεργείων για την έναρξη υλοτομίας κάτι που πιθανόν να συμβεί τις επόμενες ημέρες.
Αυτό ως ήταν αναμενόμενο σήμανε συναγερμό στους κόλπους της μικρής κοινωνίας του Ελαφίου και η είδηση από στόμα σε στόμα διαδόθηκε ταχύτατα και έτσι η αγωνία και ο προβληματισμός οδήγησαν άμεσα σε απόφαση για την πραγματοποίηση λαϊκής συνέλευσης.

Αυτό συνέβη και μάλιστα με μεγάλη συμμετοχή των Ελαφιωτών οι οποίοι αφού ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τις τελευταίες πληροφορίες αποφάσισαν ομόφωνα να μην αφήσουν κανέναν να εισέλθει στο δάσος πάση θυσία.
Ωστόσο επί του παρόντος  δεν προχωρούν σε καμία κινητοποίηση ούτε ανακοινώνουν τους τρόπους αντίδρασής τους για λόγους τακτικής και αναμένουν τις κινήσεις των φερόμενων διακατόχων-τσιφλικάδων και κατ΄ επέκταση την άφιξη των συνεργείων υλοτομίας που θα επιχειρήσουν ως είναι λογικό να εισέρθουν το δάσος έχοντας και την άδεια εγκατάστασης από το τοπικό δασαρχείο.
Όλοι οι Ελαφιώτες-κάθε ηλικίας- βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή και δηλώνουν-[όπως φημολογείται-αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την υλοτόμηση του δάσους διαμηνύοντας όπως και στο παρελθόν ότι αν  χρειαστεί μόνο πάνω από τα πτώματα τους θα συμβεί κάτι τέτοιο.
Πάντως οι ΄διες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει έντονη κινητικότητα από πλευράς της επιτροπής αγώνα του χωριού και σειρά επαφών για να αποτραπεί μια τέτοια εξέλιξη.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.