Τελευταίες Ειδήσεις

8 ΜΑΡΤΙΟΥ- ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ



Η σημερινή επέτειος μας επιτρέπει να αναλογιστούμε τους αγώνες που έδωσαν οι γυναίκες στην ιστορική διαδρομή για την ισότιμη συμμετοχή τους σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινής ζωής, για την κατοχύρωση της ισότητας και την εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος τους αλλά και για την αξιοπρέπειά τους. Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι η οφειλόμενη απόδοση τιμής στη Γυναίκα, που μοχθεί καθημερινά, διεκδικώντας μια καλύτερη ποιότητα ζωής απέναντι σε πολλές αντιξοότητες.
Σήμερα,ας μην περιοριστούμε απλά σε ευχές και στο να εξυμνήσουμε την πολυδιάστατη προσφορά της στον κοινωνικό ιστό. Είναι μια μέρα προβληματισμού και απολογισμού για να δούμε πόσο πραγματικά έχουμε προχωρήσει ως κοινωνία στον τομέα της ουσιαστικής ισότητας των δύο φύλων.
Οι γυναίκες με θάρρος, τόλμη, αποφασιστικότητα και πίστη στις δημιουργικές τους δυνάμεις θα συνεχίσουν να ονειρεύονται, να ελπίζουν και να αγωνίζονται για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων που θα τις καταξιώσουν με ισότιμη παρουσία στον κοινωνικό, οικονομικό και επαγγελματικό βίο και θα τις οδηγήσουν σε δρόμους ελευθερίας, ανάπτυξης και προόδου.
Οι γυναίκες έχουμε υποχρέωση στον εαυτό μας να αναλάβουμε  δράση  και να διεκδικήσουμε την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής μας, για ένα καλύτερο σήμερα και αύριο με ισότητα,  κοινωνική δικαιοσύνη, ελευθερία, δικαιώματα και αξιοπρέπεια.

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!



Η ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΔΡΟΥΓΚΑ





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.