Τελευταίες Ειδήσεις

Τιμήθηκαν οι ήρωες του Υψώματος 731

   
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων  τίμησε και φέτος με τον δέοντα σεβασμό και την αρμόζουσα επισημότητα  τη μνήμη των Μαχητών του 5ου Συντάγματος στο Ύψωμα 731. Τη  Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο του μνημείου. Η πολιτική ηγεσία του τόπου, εκπρόσωποι  φορέων και συγγενείς των Ηρώων έδωσαν το παρών και  παρακολούθησαν την ομιλία με τίτλο «Η Υπέρβαση» από τον Ταξίαρχο ε.α. κ. Ευθύμιο Αγγελάκη, που εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στο Χρονικό της Μάχης, καταλήγοντας πως οι Ήρωες του Υψώματος δεν ήταν «Θηρία»  αλλά απλοί άνθρωποι, οι άνθρωποί μας.
                       Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές από την Αγία Κυριακή  καθώς και τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια Σακκά, απαγγέλλοντας  ποιήματα και αποδίδοντας τραγούδια της Εποποιίας του 1940,  μεταφέροντας  το κλίμα της εποχής στους παρευρισκομένους. Στη συνέχεια η  Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων  απέδωσε εμβατήρια ενισχύοντας το αίσθημα εθνικής ανάτασης και συγκίνησης στο πλήθος.

                  Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων όπου, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού στεφάνι κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης. Ακόμη κατέθεσαν, εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων  ο Διοικητής της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγος  κ. Δημόκριτος Ζερβάκης, ο Δημάρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, , ο Αστυνομικός Δ/ντής κ. Γεώργιος Σπηλιόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κ. Αντώνιος Σπανός καθώς και πλήθος εκπροσώπων φορέων και συλλόγων. Τέλος , στεφάνι και άνθη κατέθεσαν στο Μνημείο και οι συγγενείς –απόγονοι των πεσόντων Στρατιωτών Κουκοράβα Ηλία, Κωστίμπα Δημητρίου και Μπελετσιώτη Βασιλείου καθώς και μέλη της οικογένειας Κασλά στη μνήμη του Ταγματάρχη  Δ. Κασλά.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο από τη Δημοτική Φιλαρμονική Τρικάλων και  το άγημα της ΣΜΥ που απέδωσε τιμές στους ήρωες του Υψώματος 731.

           Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης ξενάγησε στον χώρο τον Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο  κ. Δημόκριτο Ζερβάκη, ο οποίος και  εκδήλωσε τον θαυμασμό του για το Μνημείο. Ο κ. Μιχαλάκης αναφέρθηκε στην κατασκευή του, που ξεκίνησε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση  Τρικάλων και ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας –Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. 





Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.