Τελευταίες Ειδήσεις

Και με τη βούλα Δήμος Μετεώρων-Ομόφωνη απόφαση του υπ. Εσωτερικών


Επισήμως και αμετάκλητα εγκρίθηκε η μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων με ομόφωνη απόφαση της αρμόδιας επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών.
Ειδικότερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής του Συμβουλίου Τοπωνυμιών του υπουργείου Εσωτερικών το πρωί της Τρίτης ομόφωνα έγινε αποδεκτό το αίτημα του Δήμου Καλαμπάκας για την μετονομασία του σε Δήμο Μετεώρων κατόπιν της θετικής γνωμοδότησης του οργάνου.

Σημειώνεται ότι στην συνεδρίαση παρέστη και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας  Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης και ενημέρωσε τα μέλη του συμβουλίου για την σχετική απόφαση Δημοτικού για το θέμα τονίζοντας πως πρόκειται για μια ώριμη απόφαση και ότι η ονομασία αυτή θα μπορούσε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο τον Δήμο  σε όλο τον κόσμο.
 Ειδικότερα ο κ. Σινάνης ανέπτυξε την επιχειρηματολγία του σχετικά με την μετονομασία του Δήμου Καλαμπάκας σε Δήμο Μετεώρων, με πρωτεύουσα την Καλαμπάκα αναφερόμενος σε λόγους γεωγραφικούς, ιστορικούς, πολιτισμικούς, αναπτυξιακούς, αλλά και λόγους αναγνωρισιμότητας που συντείνουν προς τούτο.
Κατόπιν αυτής της θετικής εξέλιξης ο κ. Σινάνης εμφανίστηκε απόλυτα ικανοποιημένος για την ομόφωνη απόφαση του οργάνου υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει ο δρόμος για σημαντικά βήματα ανάδειξης της περιοχής και ανάπτυξής της.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται η έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος κατόπιν πρότασης του αρμοδίου υπουργού.

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.