Τελευταίες Ειδήσεις

Συναγερμός για αγνοούμενο αεροσκάφος Τσέσνα με προορισμό τα Μέγαρα



Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση εντοπισμού του αεροσκάφους τύπου Τσέσνα που αγνοείται.Το αεροσκάφος της αερολέσχης Μεγάρων στο οποίο επιβαίνουν δύο άτομα, επέστρεφε  από τα Καλάβρυτα και από τότε αγνοούνται τα ίχνη του.Ελαφρύ αεροσκάφος που είχε προορισμό το αεροδρόμιο Μεγάρων αγνοείται, σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert.gr. Πρόκειται για ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο αεροσκάφος επιβαίνουν δυο άτομα. Πρόκειται για ελαφρύ Cessna 172 που ανήκει σε ιδιώτη και είναι δηλωμένο σε αερολέσχη. Το δορμολόγιο που ακολουθούσε ήταν Μέγαρα - Καλάβρυτα - Μέγαρα.
Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έγινε από την Πελοπόννησο. Το αεροσκάφος είχε ενημερώσει στις 17:15 τον Πύργο ελέγχου της Ανδραβίδας ότι θα επικοινωνήσει και πάλι στις 17:35. Ωστόσο αυτή η επικοινωνία δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός.
Στις 18:18 κηρύχθηκε σε φάση αβεβαιότητας και στις 18:31 άρχισε η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
Στο πόδι βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού έχουν ήδη πάρει εντολή στις 18:31 να συμμετάσχουν σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ στις έρευνες θα λάβει μέρος και αεροσκάφος C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας.
Η περιοχή των ερευνών είναι σε μεγάλη ακτίνα γύρω από τα Καλάβρυτα.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στις έρευνες παίρνει μέρος πλέον και το λιμενικό με ένα πλωτό του σώματος και ένα ιδιωτικό σκάφος στο οποίο επιβαίνει στέλεχος του λιμενικού.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν πως οι έρευνες γίνονται στην ακτογραμμή του Κιάτου και του Ξυλόκαστρου.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, τρία οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων και ένα όχημα της 6ης ΕΜΑΚ από την Πάτρα, ερευνούν την περιοχή, προκειμένου να βρουν κάποιο στοιχείο.
Ταυτόχρονα, ρωτούν τους κατοίκους των κοινοτήτων, αν είδαν κάτι ή άκουσαν κάποιο θόρυβο.
Επίσης, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, νωρίς το απόγευμα περιπολούσαν οχήματα της Πυροσβεστικής σε διάφορες περιοχές των Καλαβρύτων, αλλά δεν υπήρξε καμία αναφορά για πτώση αεροπλάνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.