Τελευταίες Ειδήσεις

Τίτλοι τέλους για το υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας




Tην κατάργηση των ειδικών και μη ειδικών άμισθων υποθηκοφυλακείων προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και ταυτόχρονα προωθεί τη σύσταση 41 νέων έμμισθων υποθηκοφυλακείων σε διάφορες περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου, με τίτλο «αναδιοργάνωση των Υποθηκοφυλακείων της χώρας», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, το προσωπικό των άμισθων υποθηκοφυλακείων τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων, αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους.
Έτσι, οι υπάλληλοι τοποθετούνται, με κριτήριο τα έτη υπηρεσίας, στο υποθηκοφυλακείο στη χωρική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται, ενώ τυχόν πλεονάζον προσωπικό τοποθετείται σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου με ταυτόχρονη δέσμευση κενών οργανικών θέσεων αντίστοιχης κατηγορίας των τυπικών προσόντων τους σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσε.

Οι άμισθοι υποθηκοφύλακες και οι υπάλληλοι των άμισθων υποθηκοφυλακείων που δεν επιθυμούν να τοποθετηθούν στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, υποχρεούνται να υποβάλλουν σχετική αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εντός αποκλειστικής προθεσμίας 20 ημερών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου.
Παράλληλα, σύμφωνα με το άρθρο 6, οι δικαστικοί υπάλληλοι που κατέχουν οργανική θέση σε υποθηκοφυλακεία που μετατρέπονται σε κτηματολογικά γραφεία, τοποθετούνται σε κενές οργανικές θέσεις στα δικαστήρια και τις δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκει το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούν.
Αντίστοιχα, οι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου υπάλληλοι των υποθηκοφυλακείων τοποθετούνται σε δικαστήρια και δικαστικές υπηρεσίες της εφετειακής περιφέρειας στην οποία ανήκε το υποθηκοφυλακείο όπου υπηρετούσαν ή στην οριστική δομή των κτηματολογικών γραφείων, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, καλύπτοντας αντίστοιχες οργανικές θέσεις της κατηγορίας και κλάδου στον οποίο ανήκουν.
Βάσει του νέου νομοσχεδίου  καταγράφονται τα νέα έμμισθα υποθηκοφυλακεία που είναι είναι τα εξής: Αγρινίου, Αθηνών Β΄, με έδρα το Περιστέρι, Αθηνών Γ΄, με έδρα το Κορωπί, Αλεξανδρούπολης, Άμφισσας, Αργοστολίου, Βέροιας, Βόλου, Γρεβενών, Δράμας, Έδεσσας, Ζακύνθου, Ηγουμενίτσας, Καβάλας, Καλαμάτας, Καρδίτσας, Καρπενησίου, Καστοριάς, Κέρκυρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κορίνθου, Λαμίας, Λάρισας, Λευκάδας, Λιβαδειάς, Μυτιλήνης, Νάξου, Ξάνθης, Πολυγύρου, Πρέβεζας, Πύργου, Ρεθύμνου, Σερρών, Σπάρτης, Σύρου, Τρικάλων, Τρίπολης, Φλώρινας και Χαλκίδας. Επίσης, με το επίμαχο νομοσχέδιο καταργούνται τα έμμισθα υποθηκοφυλακεία Χαλανδρίου και Σαλαμίνας, τα οποία συγχωνεύονται με τα υποθηκοφυλακεία Αθηνών Α΄ και Πειραιά αντίστοιχα.
Κατά συνέπεια από όσα αναφέρονται παραπάνω γίνεται απολύτως κατανοητό  ότι το Υποθηκοφυλακείο Καλαμπάκας ως Ειδικό Άμισθο καταργείται.
Στο νέο Έμμισθο Υποθηκοφυλακείο Τρικάλων που θα συσταθεί με έδρα τα Τρίκαλα, θα υπάγεται όλη η περιφερειακή ενότητα Τρικάλων, η οποία, σήμερα και μέχρι την έναρξη ισχύος του νόμου, εξυπηρετείται από τα ειδικά άμισθα υποθηκοφυλακεία Τρικάλων, Πύλης, Καλαμπάκας και Φαρκαδόνας. Κατόπιν αυτών αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι αντιδράσεις και οι κινήσεις των τοπικών παραγόντων προκειμένου να αποφευχθεί μια ακόμη υποβάθμιση της περιοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.