Τελευταίες Ειδήσεις

Στην Καλαμπάκα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-επισκέφτηκε το Κέντρο Υγείας

Επαφές με τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ και την Διεύθυνση του Κέντρου Υγείας είχε κατά την χθεσινή του επίσκεψη στην Καλαμπάκα ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου στο πλαίσιο περιοδείας του στην Θεσσαλία.
Ειδικότερα ο κ. Παπαευσταθίου προερχόμενος από τη Λάρισα όπου συναντήθηκε και με τον Δήμαρχο της γειτονικής πόλης για θέματα αρμοδιότητας του και είχε επαφές με εργαζόμενους στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας συνοδευόμενος από τον Διευθυντή του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και υπηρεσιακούς παράγοντες έφθασε στην Καλαμπάκα και το Κέντρο Υγείας.
Εκεί τον υποδέχτηκαν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ οι οποίοι τον ενημέρωσαν για την επικρατούσα κατάσταση ενώ ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί και για το θέμα του ασθενοφόρου που ως γνωστό είχε δωρίσει η Ιερά Μονή Βαρλαάμ και το οποίο τελικά όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν αυτό που ανταποκρίνονταν στα χρήματα που δόθηκαν-70.000 ευρώ-από τον Καθηγούμενο Αρχιμανδρίτη Ισίδωρο και τους μοναχούς της αδελφότητας.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσό είχε διατεθεί για την αγορά ενός ασθενοφόρου 4χ4 προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν την χειμερινή περίοδο στο Δήμο και την περιοχή λόγω και της γεωφυσικής του κατάστασης.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ ξεναγήθηκε στους χώρους του Κέντρου Υγείας που διατίθενται για τους εργαζόμενους σε αυτό και ακολούθως ο ίδιος και οι συνεργάτες του συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Καλαμπάκας κ. Σκύφτα και συζήτησαν θέματα αρμοδιότητας τους.
Όπως πληροφορούμαστε τέθηκε και το θέμα του καταλύματος για το προσωπικό και γνωστοποιήθηκε στον κ. Παπαευσταθίου ότι υπάρχει χώρος όπου μπορεί να αναπαύεται κατά τις ώρες υπηρεσίας.
Αμέσως μετά ο κ. Παπαευσταθίου και η ακολουθία του επισκέφτηκε την Ι.Μ. Βαρλαάμ όπου συναντήθηκε με τον Καθηγούμενο και την αδελφότητα και έγινε ενημέρωση αναφορικά με την πορεία της ΕΔΕ που έχει διαταχθεί για το θέμα του ασθενοφόρου.